Ψηφιοποιημένο αρχείο

Οι τάσεις της σύγχρονης εποχής οδηγούν σήμερα όλο και περισσότερους φορείς γνώσεις (όπως η ΜΚΟ-ιστορικά αρχεία) στην αναζήτηση ψηφιακών λύσεων για τη σωστή διαχείριση των εντύπων και συγγραμμάτων τους. Και αυτό διότι το βασικότερο πρόβλημα των ιστορικών αρχείων και συλλογών σήμερα είναι ότι αλλοιώνονται και απαξιώνονται, χωρίς να υπάρχει σχετική μέριμνα για τη συντήρηση, τεκμηρίωση και ανάδειξη του πολύτιμου υλικού τους.  

Ανταποκρινόμενοι σε αυτή την ανάγκη, οδηγούμαστε στην ανάπτυξη μίας τεχνολογίας αυτόματης επεξεργασίας και διαχείρισης φυσικών αρχείων, με κύριο στόχο την αυτόματη εξαγωγή και αναζήτηση ιστορικού περιεχομένου πληροφόρησης. 

Kύριος στόχος του έργου θα είναι η διάσωση και η προβολή ιστορικών αρχείων μέσω διαδικτύου με διαδικασίες σύνθετης αναζήτησης συγκεκριμένης πληροφορίας. Συνεπώς, στόχος μας είναι να διασωθεί κάθε ανέκδοτο ιστορικό και πολιτιστικό υλικό και να λυθεί με αυτό τον τρόπο ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην αξιοποίηση του ιστορικού κεφαλαίου της χώρας μας.
 

Πέρα από τα πρωτότυπα φύλλα εφημερίδας το Αρχείο Τύπου προσφέρει πλέον και ψηφιακά αρχεία. Κάνοντας την αρχή με ολόκληρο το ψηφιακό αρχείο της εφημερίδας «Αθλητική Ηχώ» και συνεχίζοντας να ψηφιοποιεί όλες τις εφημερίδες που έχει στην κατοχή του, πλέον υπάρχει η επιλογή μεταξύ του πρωτότυπου και ψηφιακού αρχείου. Η ψηφιοποίηση έχει ξεκινήσει από τα τελευταία χρόνια και  ακολουθούν τα παλαιότερα χρόνια.

Πώς λειτουργεί:
Για να περιηγηθείτε στο ψηφιοποιημένο αρχείο γίνεστε συνδρομητής και έτσι αποκτάτε πρόσβαση στο συνεχώς αυξανόμενο αρχείο μας. Βρίσκοντας το συγκεκριμένο φύλλο της εφημερίδας που σας ενδιαφέρει μπορείτε πλέον να το αγοράσετε μεμονωμένα. Για να επεκτείνετε την έρευνά σας σε όλες τις εφημερίδες μπορείτε να αγοράσετε την μηνιαία συνδρομή.

Αναλυτικά η τιμολόγηση:

  • Απλή αναζήτηση σε τίτλους: δωρεάν με απλή εγγραφή
  • Ανάγνωση όλων των αρχείων: 10 ευρώ / 3 μήνες
  • Κατέβασμα/ λήψη φύλλου εφημερίδας: 1.5 ευρώ ανά τεύχος

     

Διαδικασία:
Για γίνετε συνδρομητής στο αρχείο μας πρέπει πρώτα να εγγραφείτε και έπειτα να πληρώσετε το αντίτιμο της συνδρομής.

Η πληρωμή μπορεί να γίνει είτε με πιστωτική κάρτα είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Αφού πραγματοποιήσετε την κατάθεση, θα πρέπει να μας αποστείλετε την απόδειξη συναλλαγής ώστε να ενεργοποιήσουμε τη συνδρομή σας.

Στοιχεία Τράπεζας
Τράπεζα: EUROBANK
Λογαριασμός: 0026.0055.61.0200623136
ΙΒΑΝ Λογαριασμού: GR87-0260-055-0000-6102-00-623136
Επωνυμία: Aρχείο Τύπου Εφημερίδων και Περιοδικών  Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Στην αιτιολογία κατάθεσης παρακαλώ εισάγετε το ονοματεπώνυμό σας.
email: info@arxeiotypou.gr
fax: 211 1068221

Για να μπείτε στο αρχείο πρέπει να έχετε συνδεθεί.

Για σύνδεση κάντε κλικ εδώ

Για εγγραφή κάντε κλικ εδώ